sobota, 29. junij 2013

sveža in nelabilna klobasa

Ste se kdaj počutili tako, da bi najraje vase zbasali cel paket čigumijev? Vem da ne, ampak jaz sem se. In je šel Orbit med sekalce, kočnike in mehko ter trdo nebo z vsem fagi in bakteriofagi in brbonnčicami. Ampak feeling je bil .... svež.

Vsi, ki greste na morje po 1.juliju in nameravate obiskati njihovo lipo Hrvatsko, potem se vam več ni treba sekirat za ves alkohol in vse suhe klobase v prtljažniku. Dopusta vam tokrat ne bodo pokvarili možje v modrem, ki govorijo kot prodajalke v kakem Konzumu:"Imate li šta za prijavit?". Po prvem juliju se obeta izmurtje tega stavka in rojstvo novega: "Mi vam ne moremo uziteti vino, al vručina če ga pokvariti!" In imajo prav. Malo gliv, plesni, bakterij in hop. Vino bo samo za razkuževanje zunanjih ran. Ampak hvalabogu je leta 1951 (sicer malo čudno, da že v februarju) izumil Richard C. Laramy t.i. chilly bin, kot bi temu rekli novozelandci. Čeprav pomaga obdržati hladno atmosfero, je problem v precej majhnem volumnu in pakiranju v prtljažnik. Žal tiste dobre, stare rumene ali modre hladilne torbe s "trdimi platnicami" nadomeščajo fensi elektrizirane zadeve... Zdaj se vrata odpirajo avtomatsko, temperatura se lahko regulira ipd. Ampak vse to je le zato, da bomo se lahko cariniku nasmehnili nazaj in rekli, da je naše vino v termično nelabilnem stanju... Ampak ker do tega pogovora po 1.juliju ne more več prit, lahko mirno odmislite celoten odstavek, ki je nastal z namenom, da tudi jaz objevim vstop Hrvaške v EU.Bluzim ga jaz, bluzim. A res NE morem več. Finito do septembra, pa bo kaj bo. Čeprav vem da ne bo nič.

In še poletje prihaja nazaj. Marsikaj prihaja nazaj -.-

T=)

Ni komentarjev:

Objavite komentar